Proběhl kulatý stůl se zástupcem ČOI

Proběhl kulatý stůl se zástupcem ČOI

Lucie Šnajdrová, ředitelka odboru technické kontroly České obchodní inspekce (ČOI) přiblížila poslání a pravomoci instituce.

Základními legislativními akty, kterými se ČOI řídí, jsou zákon o ochraně spotřebitele a zákon o České obchodní inspekci.

ČOI dozoruje zákon o potravinách a tabákových výrobcích, zákon o technických požadavcích na výrobky, o obecné bezpečnosti výrobků a několik dalších vyhlášek a nařízení.

Odbor technické kontroly ČOI se mimo jiné zaměřuje na stavební výrobky, v oblasti TZB zejména na dodržování zákona č. 22/1997 o technických požadavcích na výrobky v novelizované podobě platného zákona č. 100/ 2013 Sb., kterým se změnila výše uvedená 22.

Nový legislativní rámec činnosti ČOI lze nalézt na webu Úřadu pro normalizaci a měření https:/www.unmz.cz/urad/novy-legislativni-ramec-r907

Odborná diskuse se soustředila především na následující téma. Označování výrobků na obalech, a také směrnice EuP/ErP - její dodržování spadá do kompetence Státní energetické inspekce (SEI), podobně jako celá oblast ECODESIGNU. Účastníky diskuse zaujala také problematika označování pro použití výrobků k čerpání pitné vody. Debata se týkala také problému falzifikátů originálních výrobků na českém trhu.

AOVV v této souvislosti zamýšlí připravit také další kulatý stůl a to s ředitelem odboru metodiky a podpory kontroly Ústředního inspektorátu ČOI.

(red, foto Jiří Tesák)

Partneři

Rychlý kontakt
Asociace obchodu voda - topení z.s.
Durďákova 5, Brno 613 00
 
IČO: 60433795
DIČ: CZ60433795
V obchodním rejstříku je zapsána pod spisovou značkou L 5449, Městský soud v Praze.
Kontaktní kancelář:
Popůvky 404, Troubsko 664 41
GPS: 49.1806250N, 16.4893833E

E-mail: info@aovt.cz
frame-scrollup